Ansvarlig – og aktivt arbeid for vekst!

Ansvarlig kommunal drift fremfor privatisering – og aktivt og positivt arbeid utad!

original

Dette er avgjørende for Narvikregionen i tida fremover, og dette er kjernen i min slutt-appell som Arbeiderpartiets ordførerkandidat i valgkampens alleer siste dager.

Jeg vil i min gjerning som politiker alltid være opptatt av samarbeid. Også på tvers av partipolitiske skillelinjer, til det beste for Narviks innbyggere.

I Arbeiderpartiet vektlegger vi fellesskapets verdier. Vi prioriterer velferd og skole, fremfor skattekutt. Vi står for ansvarlig kommunal drift, fremfor privatisering av kjerneoppgaver som sykehjem og skole.

Arbeiderpartiet vil prioritere mer samarbeid og alliansebygging.

Narviks politiske ledelse er ikke aktiv og offensiv nok, heller ikke utad. Skal vi oppnå vekst i privat eller offentlig virksomhet, må vi jobbe konstruktivt og positivt «utenrikspolitisk», med naboene, med Bodø, med Tromsø og oppimot hovedstaden.

Vi må jobbe hardt, koordinert, systematisk og knytte kontakter. Bedre enn Narviks politiske miljø gjør i dag.

En ting synes det heldigvis å være stor grad av enighet om lokalt; Narvik kommunes driftsøkonomi er stram, og vi må også i årene fremover være forberedt på krevende budsjetter. Vi må drive nøkternt.

Her har vi jobbet bredt politisk, og det må vi fortsette med. Det er ikke rom for store sprell.

Samtidig har vi en forholdsvis lav lånegjeld, og vi kan og må investere. Vi må gradvis gjenreise bygg og idrettsanlegg til god standard!

Blir jeg ordfører, kan jeg love ei åpen kontordør, aktiv dialog om vanskelige saker - og handling. La meg gi fire konkrete løfter:

  • Frydenlund skole- og idrettsbydel skal planlegges og bygges, i et samarbeid mellom kommune og fylke og eventuelle private interessenter. Herunder ny grunnskole, nye idrettsanlegg og nytt svømmebasseng.
  • Det blir to opptak i året i barnehagene. Alle barn skal få plass.
  • Arbeid for flere arbeidsplasser er jobb nr. 1! Kommunen og privat næringsliv må samrå nært, og stagnasjon må erstattes av vekst!
  • Ap kjemper for akuttberedskap og et fullverdig sykehustilbud – og gode helse- og omsorgstjenester i offentlig regi!

Godt valg!

Rune Edvardsen

Ordførerkandidat, Arbeiderpartiet